Haberler

ELBİSE DOLABI KOKUSU NASIL GİDERİLİR?

Elbiseler havalandırılmadan dolaba koyulduğu zaman kötü kokular oluşmaktadır. Gardıropta oluşan bu kokular ise zamanla kalıcı bir hale gelmekte ve temiz kıyafetlerinize de bulaşarak, kötü kokmalarını sağlamaktadır. Dolap kokusu nasıl giderilir? sorusunu merak edenler için yapılması gerekenleri sizin için derledik.

Belirli aralıklarla elbise dolaplarınızı havalandırmanız gerekmektedir. Dolabınızda oluşan bir koku var ise bu havalandırma yöntemi ile giderilecek ve kıyafetlerinize sinmeyecektir. Sürekli kullanılmasına rağmen havasız kalan dolapların kokusu daha zor giderilmektedir. En azından ayda bir yapacağınız havalandırma ile dolabınızın kokusunu rahatlatabilirsiniz. Bir kere giydiğiniz ve kirlenmediği için katlayıp dolaba tekrar koyduğunuz kıyafetler, dolabınızın temel koku sebeplerinden biridir. Kıyafetinizi tek kullanım sonrası yıkamasanız bile bir süre havalandırdıktan sonra dolabınıza koyarsanız herhangi bir koku problemine sebep olmazsınız ve gardırop kokusunu büyük ölçüde engellersiniz.

ELBİSE DOLAPLARINDAKİ CAN SIKICI RUTUBET KOKUSU

Nemli ortamlardan dolayı oluşan rutubet ise dolaplar için en tehlikeli etkendir. Kötü kokuya sadece dolabınız değil kıyafetleriniz de maruz kalmaktadır. Evinizi günlük havalandırdığınız takdirde rutubet sorununuz büyük ölçüde azalacaktır. Yalnız sadece evinizi değil, elbise dolaplarınızı da havalandırmanız gerektiğini unutmayın. Rutubet kokusuna maruz kalmamak için firmamızdan satın alabileceğiniz birinci kalite dolaplar ile rutubet problemi yaşamayacaksınız.

Rutubet kokusu hafifletildikten sonra elbise dolabınızın içine sevdiğiniz kokuları sıkabilirsiniz. Parfümünüzü kullanabilir ya da portakal gibi meyvelerin kabuklarını bir süre dolabın içinde bekleterek dolabınızın güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Yasemin ya da lavanta gibi kurutulmuş çiçek keseleri alarak dolabınızda muhafaza edebilirsiniz. Hem kıyafetleriniz hem de dolabınız güzel kokacaktır.

Ahşap dolaplarda zamanla rutubetten dolayı koku oluşabiliyor. Bu nedenle dekorasyonunuzu bozmayacaksa çelik soyunma dolabı ve metal dolap modellerini tercih edebilirsiniz. Bu dolap modelleri kolaylıkla boyanabilir olmasına nedeniyle yenilenebilir ve kokusu giderilebilir.

GARDIROP KOKUSU NASIL GİDERİLİR?

Elbiselerinizi nemli bir şekilde dolaba koymamaya özen göstermelisiniz. Yeni yıkanmış ya da gün içinde giyip çıkardığınız elbiseleri mutlaka havalandırmalı ve kurutmalısınız. Daha sonra dolabınıza yerleştirebilirsiniz. Nemli ve ıslak kıyafetler hem rutubete sebep olmakta hem de dolabınızın kokmasına yardımcı olmaktadır. Elbise dolabı duvara çok fazla yaklaştırılmamalı. Hava almayan duvarda rutubet ve küf oluşabilir.

Bu problem ise direkt olarak dolabınızı etkileyerek elbiselerinizin kokmasını sebep olur. Bu sebeple elbise dolabınız ve duvar arasında mesafe bırakmaya özen göstermelisiniz.

Elbise dolabınıza haddinden fazla kıyafet ile doldurmayın. Dolabın, özellikle arka bölümlerinin hava almasını zorlaştıracak ve bu sebeple elbise dolabınızda koku oluşacaktır. Elbiseleri çok sıkışık ve dağınık bir şekilde dolaba yerleştirmek yer tasarrufu açısından doğru gibi görünmektedir. Yer tasarrufu sağlasa bile dolap kokusu ve rutubet gibi etkenlerden dolayı yapılmaması gerekenler arasındadır. Hava alan dolapları tercih edebilirsiniz. Bunun için firmamızda yer alan dolaplara göz atmanızı öneririz.

Gardırop kokusu sizi rahatsız edecek kadar arttığı zaman sadece havalandırmak ve kıyafet sayısını azaltmak yetmemektedir. Dolabın içini boşalttıktan sonra sirkeli su ile dolabı iyice temizlemeniz ve havalandırmanız gerekmektedir. Dolabınız havalanırken kıyafetlerinizi havalandırmayı da unutmayın. Sirke kokusu da havalandırma sırasında gidecektir. Sirkeyi iyice duruladığınızdan emin olun.

Kıyafetlerinizi ütüledikten sonra hemen dolaba koymayın. Ütü işleminden sonra bir süre havalandırın ve daha sonra dolaba koyun. Kıyafet dolabı kokusu nasıl giderileceği birçok insan tarafından merak edilen bir sorundur. Elbise dolabı kokusunu bu öneriler ile giderebilirsiniz.

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir